- Bułka grahamka /chleb– 1 szt. (60 g)
- Pasta z czerwonej soczewicy i czarnuszki – 80 g
Sałatka:
–
orzechy włoskie – 1 łyżka (15 g)
–
rukola – 1 garść (25 g)
–
roszponka – 1 garść (25 g)
Pasta:
–
ugotowana czerwona soczewica – 1 szkl.
–
ugotowana na parze (lub razem z soczewicą, ale w
całości) mała cebula – 1 szt.
–
czarnuszka – 1 łyżeczka
–
posiekane pestki słonecznika – 1 łyżka
–
skórka otarta z połowy cytryny
–
przyprawy: szczypta pieprzu, szczypta imbiru, szczypta
papryki słodkiej, łyżka posiekanej kolendry
Zmiksować
składniki na pastę, doprawić.
P.S w mojej wersji wylądowała czerwona papryka jeszcze jako dodatek :)
Przepis znajdziecie w książce którą gorąco polecam tutaj