WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 697 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 23 g
Węglowodany: 100 g
SKŁADNIKI:
Ciecierzyca (suche nasiona) - 0,5 szklanki (65 g)
Kasza jęczmienna - 0,75 woreczka (65 g)
Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g)
Papryka żółta - 1,5 średniej sztuki (160 g)
Papryka czerwona - 1,5 małej sztuki (160 g)
Oliwki zielone - 0,75 garści (22 g)
Natka pietruszki - 0,75 pęczka (16 g)
Ocet - 0,5 łyżki (5 g)
Zioła prowansalskie - 2 szczypty (1 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kaszę jęczmienną oraz ciecierzycę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (opcjonalnie możesz użyć ciecierzycy
w puszce).
2. Paprykę umyj, oczyść i pokrój na kawałki, oliwki przekrój na połówki.
3. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
4. Na talerz wyłóż kaszę jęczmienną, a następnie cieciorkę wraz z papryką i oliwkami.
5. Całość skrop dressingiem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz