Więcej przepisów na Instagramie tutaj ...
Wartości odżywcze:
- Energia: 811 kcal
- Białko: 40 g
- Tłuszcz: 29 g
- Węglowodany: 90 g
Składniki:
- Ziemniaki - 4 duże sztuki (450 g)
- Jaja - 4 duże (220 g)
- Olej rzepakowy - 1 łyżka (7 g)
- Koper ogrodowy - 0,25 pęczka (4 g)
- Szczypiorek - 0,5 pęczka (15 g)
- Bułka tarta - 4 Łyżki (35 g)
- Pomidor - 1 duża sztuka (220 g)
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obierz i gotuj do miękkości.2. Jajka ugotuj na twardo, jedno pozostaw surowe.
3. Pomidory pokrój na ósemki, dopraw do smaku i wymieszaj z koperkiem.
4. Ostudzone jaja obierz i zetrzyj na tarce. W misce wymieszaj utarte jajka, jajko surowe, przyprawy, połowę bułki tartej, szczypiorek.
5. Masę podziel na części, uformuj okrągłe kotlety, dobrze dociskając masę.
6. Kotlety obtocz w pozostałej bułce i smaż na oleju na złoty kolor.
7. Podawaj z ugotowanymi ziemniakami i surówką z pomidorów.
Moja dieta tutaj -37kg
Komentarze
Prześlij komentarz