Makaron pełnoziarnisty z warzywami, suszonymi pomidorami i fetą
Wartości odżywcze:
- Energia: 730 kcal
- Białko: 32 g
- Tłuszcz: 21 g
- Węglowodany: 98 g
Składniki:
- Makaron pełnoziarnisty - 1,25 szklanki (100 g)
- Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g)
- Pomidory suszone na słońcu - 1 garść (25 g)
- Ser typu feta - 1,25 porcji (40 g)
- Mieszanka warzyw "włoska" - 3,5 porcji (325 g)
- Czosnek - 2,5 ząbka (13 g)
- Bazylia (świeże liście) - 1,5 liścia (6 g)
- Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek.
3. Do podduszonych warzyw dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
4. Całość podawaj z makaronem i udekoruj listkami bazylii.
Sprawdź też wpisy
- Czy warto zażywać suplementy diety?
- Na co warto zwrócić uwagę wybierając buty do biegania?
- Naturalne spalacze tłuszczu w Twojej diecie
Komentarze
Prześlij komentarz