Wytrawny omlet z pieczarkami, papryką i szczypiorkiem
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 610 kcal
Białko: 32 g
Tłuszcz: 29 g
Węglowodany: 54 g
SKŁADNIKI:
Płatki owsiane – 7 łyżek (65 g)
Jaja – 4 małe (160 g)
Oliwa z oliwek – 1 łyżka (8 g)
Papryka czerwona – 1,5 dużej sztuki (250 g)
Pieczarki – 1,75 garści (100 g)
Szczypiorek – 0,5 pęczka (16 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Pieczarki i paprykę umyj, obierz i pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek.
2. Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij na sztywną pianę.
3. Żółtka zmieszaj z płatkami owsianymi.
4. Uzyskaną masę zmieszaj z ubitymi białkami oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.
5. Dopraw solą oraz pieprzem, całość wylej na paprykę i pieczarki.
6. Smaż do uzyskania złocistego koloru.
Smacznego
- Fakty i mity na temat suplementów przyśpieszających odchudzanie
- Czy przetrenowanie istnieje i jakie są jego skutki?
- Bieganie z nadwagą okiem fizjoterapeuty
- 5 korzyści płynących z morsowania
- 5 produktów, które przyspieszają odchudzanie
Komentarze
Prześlij komentarz