Makaron z kurczakiem, bazylią i pomidorkami koktajlowymi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 607 kcal
Białko: 39 g
Tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 51 g
SKŁADNIKI:
Filet z piersi kurczaka - 1 porcja (100 g)
Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (60 g)
Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g)
Bazylia (świeże liście) - 0,75 garści (17 g)
Dynia pestki - 1 łyżka (8 g)
Ser parmezan - 0,25 porcji (8 g)
Orzechy nerkowca - 0,25 garści (8 g)
Pomidorki koktajlowe - 3,5 sztuki (65 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z kurczakiem i warzywami.
4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.
Komentarze
Prześlij komentarz