Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 378,79 kcal
- Białko: 22,45 g
- Tłuszcz: 4,34 g
- Węglowodany: 62,16 g
Składniki:
- Ryż brązowy – 0,5 woreczka (45 g)
- Kukurydza – 0,5 szklanki (75 g)
- Czerwona fasola – 0,5 szklanki (75 g)
- Tuńczyk w wodzie – 1,5 łyżki (45 g)
- Jogurt naturalny 2% – 0,25 szklanki (75 g)
- Szczypiorek – 1 łyżka (4 g)
Sposób przygotowania:
1. Brązowy ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Następnie wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, czerwoną fasolę, kukurydzę i kawałki tuńczyka.
3. Do sałatki dodaj jogurt.
4. Całość dopraw solą oraz pieprzem, posyp posiekanym szczypiorkiem.
To danie znajduje się w specjalnie spersonalizowanej diecie - dowiedz się więcej tutaj ….
Komentarze
Prześlij komentarz