Wytrawny omlet z pomidorkami i szczypiorkiem
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 610 kcalBiałko: 34 g
Tłuszcz: 33 g
Węglowodany: 44 g
SKŁADNIKI:
Jaja - 5 małych (220 g)Płatki owsiane - 6 łyżek (60 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g)
Pomidorki koktajlowe - 8,5 sztuki (170 g)
Szczypiorek - 0,75 pęczka (22 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Jajka wbij do miski i zmiksuj blenderem lub roztrzep widelcem, dodaj płatki, wymieszaj.2. Pomidorki pokrój na połówki, a szczypiorek drobno posiekaj.
3. Dodaj pomidorki i szczypiorek do masy jajecznej.
4. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek.
5. Wylej masę na patelnię i smaż omlet pod przykryciem.
Komentarze
Prześlij komentarz