Makaron z kurczakiem, natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 625 kcalBiałko: 44 g
Tłuszcz: 23 g
Węglowodany: 53 g
SKŁADNIKI:
Filet z piersi kurczaka - 1,25 porcji (120 g)Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (60 g)
Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g)
Natka pietruszki - 1 pęczek (20 g)
Słonecznik - 1 łyżka (9 g)
Ser parmezan - 0,25 porcji (10 g)
Orzechy włoskie - 0,25 garści (8 g)
Pomidorki koktajlowe - 3,75 sztuki (75 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z kurczakiem i warzywami.
4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.
Komentarze
Prześlij komentarz