Kanapki z awokado, jajkiem, rzodkiewką i kiełkami lucerny
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 304 kcalBiałko: 14 g
Tłuszcz: 10 g
Węglowodany: 36 g
SKŁADNIKI:
Chleb graham - 2 duże kromki (80 g)Jaja - 1 średnie (50 g)
Awokado - 0,25 sztuki (35 g)
Kiełki lucerny - 1 łyżka (10 g)
Rukola - 0,5 garści (10 g)
Rzodkiewka - 1 duża sztuka (20 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Jajko ugotuj na twardo.2. Na pieczywie ułóż listki rukoli oraz pokrojone awokado.
3. Następnie umieść na kanapce jajko pokrojone w plastry.
4. Dodaj pokrojoną rzodkiewkę, całość udekoruj kiełkami lucerny.
Komentarze
Prześlij komentarz