Makaron z zieloną fasolą, fetą i czarnymi oliwkami, na zimno
Wartości odżywcze:
- Energia: 786 kcal
- Węglowodany: 111 g
- Tłuszcz: 20 g
- Białko: 32 g
Składniki:
- Makaron - 1,75 szklanki (160 g)
- Fasola szparagowa - 1 garść (80 g)
- Pomidorki koktajlowe - 2,5 sztuki (45 g)
- Oliwki czarne - 1,5 łyżki (30 g)
- Ser typu feta - 1,5 porcji (45 g)
- Oregano - 3 szczypty (3 g)
Sposób przygotowania:
1. Oczyść fasolkę szparagową, usuń końcówki. We wrzątku ugotuj makaron z fasolką.2. Pomidorki i oliwki przekrój na pół, umieść w misce, dopraw solą, pieprzem i oregano. Ser feta pokrój w kostkę.
3. Makaron z fasolką odcedź, ostudź i przełóż do miski z pomidorami. Wymieszaj całość i podawaj na zimno.
Wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuń