Twarożek z rzodkiewką podany z bułką
Wartości odżywcze:
- Energia: 536 kcal
- Węglowodany: 70 g
- Tłuszcz: 12 g
- Białko: 33 g
Składniki:
- Ser twarogowy półtłusty - 0,5 kostki (140 g)
- Jogurt naturalny 2% - 0,25 szklanki (90 g)
- Bułka pszenna - 2 małe sztuki (110 g)
- Rzodkiewka - 3 duże sztuki (55 g)
- Pieprz czarny ziarnisty - 2 szczypty (1 g)
- Sól - 2 szczypty (1 g)
Sposób przygotowania:
1. Rzodkiewki zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odciśnij wodę.
2. Twaróg rozgnieć widelcem i połącz z jogurtem, dodaj rzodkiewki, wymieszaj.
3. Dopraw pieprzem i solą.
4. Podawaj z bułką.
Komentarze
Prześlij komentarz