Przejdź do głównej zawartości

Szukamy 30 Chętnych Pań które mają do zrzucenia od 5kg do 45kg Napisz po wiecej informacji

Nazwa

Adres e-mail *

Wiadomość *

Przepisy z ciasta francuskiego - Ślimaczki Szpinakowe

 

Ślimaczki szpinaczki 

 

 Bardzo szybkie w wykonaniu i wszyscy się nimi zajadali. 

 Składniki

  • 3 porcje i pół porcji ciasta francuskiego 
  • 1 kostka sera białego chudego/ u mnie feta 
  • 2 szklanki szpinak mrożony lub świeży 
  • odrobina soli odrobina czarnego pieprzu i ulubione inne przyprawy 
  • pół sztuki czosnku 

 Sposób wykonania

Szpinak rozmrażamy i odparowujemy wodę na patelni. Jak przestygnie, dodajemy biały ser i przeciśnięty przez praskę czosnek. Farsz serowo-szpinakowy przyprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozkładamy, posypujemy przyprawami i nakładamy na nie farsz, na całą powierzchnię ciasta, mniej więcej 1cm grubości. Następnie zawijamy ciasto dość ciasno w roladkę. Kroimy ok. 6-8mm talarki, układamy na blaszce na papierze do pieczenia i pieczemy w temperaturze 220st. ok. 10-15 minut, aż się przyrumienią.

 


Komentarze