czwartek, 12 marca 2015

Makaron fusilli z pieczarkami




Składniki:

  •  pieczarki 
  •  szynka
  •  cebula
  •  makaron( u mnie trójkolorowe fusilli)
  •  słodka śmietanka 18%
  •  przyprawy: szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz, słodka papryka
  •  zielona pietruszka i zielone piórka cebulki

  1. Cebulę i szynkę podsmażyć wraz z pieczarkami
  2. W tym samym czasie gotujemy makaron około 8 minut
  3. Dodajemy sól, pieprz, gałkę muszkatołową i słodką paprykę dusimy około 5 minut do miękkości pieczarek 
  4. Dolewamy śmietany w razie potrzeby jeszcze przyprawiamy
  5. Jeśli śmietana uzyska konsystencję sosu wrzucamy makaron i mieszamy 

Smacznego ...

Jak naostrzyć nóż kuchenny talerzem