środa, 12 kwietnia 2017

Jajecznica ze szpinakiem, makrelą i suszonymi pomidorami

Wartości odżywcze:

  • Energetyczność posiłku: 530,30 kcal
  • Białko: 31,72 g
  • Tłuszcz: 21,67 g
  • Węglowodany: 51,07 g

Składniki:

  • Jaja - 2 duże (120 g)
  • Chleb graham - 2 duże kromki (85 g)
  • Pomidory suszone - 0,75 garści (30 g)
  • Makrela wędzona - 0,25 sztuki (40 g)
  • Masło - 0,5 łyżki (5 g)
  • Szpinak (świeży) - 1 garść (20 g)
  • Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g)

Sposób przygotowania:

1. Jaja wbij na patelnię i smaż na maśle.
2. Makrelę obierz ze skóry i ości, liście szpinaku dokładnie umyj i sparz wrzątkiem.
3. Suszone pomidory pokrój na kawałki, dodaj do jajecznicy razem z makrelą i szpinakiem.
4. Całość dopraw odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz pieprzem.
5. Podawaj z pieczywem.

Posiłek uwzględniony w mojej diecie  więcej informacji tutaj ....