piątek, 7 kwietnia 2017

Makaron z indykiem

Wartości odżywcze:

  • Energetyczność posiłku: 757,58 kcal
  • Białko: 48,27 g
  • Tłuszcz: 32,88 g
  • Węglowodany: 70,26 g

Składniki:

  • Filet z indyka – 1,25 porcji (130 g)
  • Makaron pełnoziarnisty – 1 szklanka (80 g)
  • Oliwa z oliwek – 2,5 łyżki (18 g)
  • Szpinak (świeży) – 1,25 garści (22 g)
  • Słonecznik – 2,5 łyżeczki (11 g)
  • Ser parmezan – 0,5 porcji (11 g)
  • Orzechy nerkowca – 0,25 garści (12 g)
  • Pomidorki koktajlowe – 4,75 sztuki (90 g)

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
2. Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z indykiem i warzywami.
4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.

Posiłek ze specjalnie zbilansowanej diety w abonamencie już od 33zł - więcej informacji

Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej