Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 757,58 kcal
- Białko: 48,27 g
- Tłuszcz: 32,88 g
- Węglowodany: 70,26 g
Składniki:
- Filet z indyka – 1,25 porcji (130 g)
- Makaron pełnoziarnisty – 1 szklanka (80 g)
- Oliwa z oliwek – 2,5 łyżki (18 g)
- Szpinak (świeży) – 1,25 garści (22 g)
- Słonecznik – 2,5 łyżeczki (11 g)
- Ser parmezan – 0,5 porcji (11 g)
- Orzechy nerkowca – 0,25 garści (12 g)
- Pomidorki koktajlowe – 4,75 sztuki (90 g)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.2. Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z indykiem i warzywami.
4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.
Posiłek ze specjalnie zbilansowanej diety w abonamencie już od 33zł - więcej informacji