Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 378,79 kcal
- Białko: 11,99 g
- Tłuszcz: 11,58 g
- Węglowodany: 57,19 g
Składniki:
- Kasza kuskus - 0,5 woreczka (45 g)
- Oliwa z oliwek - 2,5 łyżeczki (10 g)
- Kukurydza - 0,25 szklanki (50 g)
- Czerwona fasola - 0,25 szklanki (50 g)
- Pomidorki koktajlowe - 4,75 sztuki (95 g)
- Czosnek - 1 ząbek (5 g)
- Natka pietruszki - 0,5 pęczka (9 g)
- Zioła prowansalskie - 4 szczypty (4 g)
Sposób przygotowania:
1. Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu.2. Pomidorki umyj i przekrój na połówki.
3. Kuskus, pomidorki, fasolę i kukurydzę dokładnie ze sobą wymieszaj.
4. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól oraz pieprz.
5. Całość skrop dressingiem i posyp posiekaną natką pietruszki.