Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 727,27 kcal
- Białko: 29,19 g
- Tłuszcz: 33,73 g
- Węglowodany: 76,33 g
Składniki:
- Kasza jaglana - 1 woreczek (100 g)
- Ser typu feta - 2,75 porcji (80 g)
- Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (11 g)
- Orzechy włoskie - 0,75 garści (22 g)
- Brokuły - 0,25 sztuki (110 g)
- Czosnek - 0,5 główki (14 g)
- Cytryna - 1 plaster (8 g)
- Zioła prowansalskie - 2 szczypty (2 g)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłóż na talerz.2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3–5 minut.
3. Orzechy zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj.
4. Fetę pokrój w kostkę, razem z orzechami dodaj do brokułów.
5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, czosnek wyciśnięty przez praskę, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
#wojti_gotuje 🔍
.