Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 827,59 kcal
- Białko: 42,77 g
- Tłuszcz: 37,16 g
- Węglowodany: 82,45 g
Składniki:
- Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (55 g)
- Pomidory suszone - 1,75 garści (65 g)
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki (17 g)
- Makrela wędzona - 0,75 sztuki (80 g)
- Ser typu feta - 1,75 porcji (50 g)
- Mieszanka warzyw "włoska" - 2 porcje (180 g)
- Czosnek - 1,5 ząbka (6 g)
- Bazylia (świeże liście) - 0,75 garści (12 g)
- Zioła prowansalskie - 1 szczypta (1 g)
Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Warzywa podduś na oliwie z oliwek.
3. Makrelę obierz ze skóry i ości, a następnie podziel na mniejsze kawałki.
4. Do podduszonych warzyw dodaj pokrojone suszone pomidory, pokrojoną fetę, kawałki makreli, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
5. Całość podawaj z makaronem i udekoruj listkami bazylii.
Diety specjalnie dla kobiet