Wartości odżywcze:
- Energetyczność posiłku: 496,55 kcal
- Białko: 26,31 g
- Tłuszcz: 17,77 g
- Węglowodany: 56,18 g
Składniki:
- Ser mozzarella - 1,75 porcji (50 g)
- Pomidory suszone - 1,25 garści (45 g)
- Kasza jaglana - 0,5 woreczka (45 g)
- Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g)
- Szpinak (świeży) - 2 garści (40 g)
- Czosnek - 1 ząbek (5 g)
- Ocet balsamiczny - 0,5 łyżeczki (3 g)
- Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Dodaj do kaszy wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj.
3. Liście szpinaku oraz pomidory przepłucz.
4. Pomidory przekrój, mozzarellę pokrój w kostkę.
5. Do przygotowanej kaszy dodaj liście szpinaku, mozzarellę oraz suszone pomidory.
6. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
7. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
Diety specjalnie dla kobiet