Kaszotto z indykiem, burakiem i pomidorami
Wartości odżywcze:
- Energia: 935 kcal
- Białko: 54 g
- Tłuszcz: 27 g
- Węglowodany: 112 g
Składniki:
- Filet z indyka - 1,75 porcji (170 g)
- Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (21 g)
- Kasza jęczmienna - 1 woreczek (100 g)
- Burak - 1 duża sztuka (140 g)
- Natka pietruszki - 2,5 łyżki (25 g)
- Pomidory suszone - 2 garści (55 g)
- Przecier pomidorowy - 0,5 szklanki (140 g)
- Boćwina - 0,75 sztuki (25 g)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Filet z indyka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do indyka.
4. Dodaj przecier pomidorowy. Duś na małym ogniu 10 minut.
5. Dodaj ulubione przyprawy.
6. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
7. Dodaj świeżą botwinę.
8. Dodaj kaszę. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.
Prosta Dieta Spalająca Tłuszcz