Zapraszam do śledzenia mnie na Instagramie – @wojti_gotuje
i oczywiście na koncie treningowym @wojtstyl
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 523 kcal
Białko: 24 g
Tłuszcz: 23 g
Węglowodany: 54 g
SKŁADNIKI:
Seler naciowy - 1,5 łodygi (65 g)
Jabłko - 1 średnia sztuka (170 g)
Kukurydza - 0,25 szklanki (25 g)
Tofu - 2,5 porcji (120 g)
Chleb graham - 2 średnie kromki (65 g)
Orzechy włoskie - 0,5 garści (14 g)
Cytryna - 1 plaster (9 g)
Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Seler naciowy i jabłko umyj i pokrój, kukurydzę odsącz z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą.
2. Tofu pokrój w kostkę i podsmaż przez 2-3 minut na kilu kroplach oliwy.
3. W miseczce zmieszaj ze sobą pozostałą część oliwy z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz.
4. Wymieszaj ze sobą pokrojony seler, kukurydzę, jabłko i tofu.
5. Całość skrop przygotowanym dressingiem i posyp orzechami włoskimi. Podawaj z pieczywem.