Sałatka z kaszą jaglaną, czerwoną fasolą, kukurydzą, pomidorem i natką pietruszki
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 523 kcalBiałko: 29 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 114 g
SKŁADNIKI:
Kasza jaglana - 0,75 woreczka (65 g)Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g)
Kukurydza - 0,5 szklanki (70 g)
Czerwona fasola - 0,5 szklanki (75 g)
Pomidorki koktajlowe - 7,25 sztuki (140 g)
Czosnek - 1,5 ząbka (7 g)
Natka pietruszki - 0,75 pęczka (15 g)
Zioła prowansalskie - 5 szczypt (5 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kaszę jaglaną przygotuj zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu.2. Pomidorki umyj i przekrój na połówki.
3. Kaszę jaglaną, pomidorki, fasolę i kukurydzę dokładnie ze sobą wymieszaj.
4. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól
oraz pieprz.
5. Całość skrop dressingiem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz