Tofu z makaronem, natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 697 kcalBiałko: 37 g
Tłuszcz: 34 g
Węglowodany: 65 g
SKŁADNIKI:
Tofu - 2,75 porcji (130 g)Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (70 g)
Oliwa z oliwek - 2,5 łyżeczki (9 g)
Natka pietruszki - 2 łyżki (22 g)
Dynia pestki - 1 łyżka (10 g)
Ser parmezan - 0,25 porcji (11 g)
Orzechy włoskie - 0,25 garści (10 g)
Pomidorki koktajlowe - 4,25 sztuki (85 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rogrzanej patelnii do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami.
4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.
Przepisy pochodzą z diety, którą stosowałem podczas metamorfozy.
Komentarze
Prześlij komentarz