Risotto z kurczakiem, fasolą i cebulą
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energetyczność posiłku: 714,29 kcalBiałko: 42,27 g
Tłuszcz: 22,31 g
Węglowodany: 71,18 g
SKŁADNIKI:
Filet z piersi kurczaka - 1,5 porcji (140 g)Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (18 g)
Ryż brązowy - 0,75 woreczka (80 g)
Fasola biała - 0,5 szklanki (70 g)
Natka pietruszki - 1,25 pęczka (24 g)
Cebula - 0,25 sztuki (35 g)
Bazylia (świeże liście) - 1,25 garści (24 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
3. Warzywa pokrój w kostkę, fasolę przepłucz i dodaj do kurczaka.
4. Dodaj ulubione przyprawy.
5. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
6. Dodaj świeże liście bazylii.
7. Dodaj ryż. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.
Komentarze
Prześlij komentarz