Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, brokułami, tofu, sezamem i dressingiem koperkowym
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 523 kcalBiałko: 25 g
Tłuszcz: 22 g
Węglowodany: 60 g
SKŁADNIKI:
Brokuły - 1,25 garści (80 g)Cytryna - 0,75 plastra (8 g)
Sezam - 1 łyżka (8 g)
Tofu - 1,75 porcji (80 g)
Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (70 g)
Koper ogrodowy - 0,25 pęczka (6 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, wyłóż na talerz.2. Brokuły wrzuć do wrzącej wody, gotuj przez 3-5 minut, dodaj do makaronu.
3. Tofu pokrój w kostkę, dodaj do brokułów.
4. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, posiekany koperek, sól i pieprz.
5. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem i posyp sezamem
Komentarze
Prześlij komentarz