Koktajl na kefirze z jabłkiem i nektarynką
Wartości odżywcze:
- Energia: 446 kcal
- Węglowodany: 60 g
- Tłuszcz: 13 g
- Białko: 20 g
Składniki:
- Kefir 2% - 1,75 szklanki (425 g)
- Nektarynka - 2 średnie sztuki (210 g)
- Jabłko - 1 średnia sztuka (180 g)
- Siemię lniane - 1 łyżka (10 g)
Sposób przygotowania:
1. Jabłko umyj, obierz, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na małe kawałki.
2. Nektarynkę umyj, pozbaw pestek i pokrój na mniejsze kawałki.
3. Wszystkie składniki wrzuć do naczynia blendera i miksuj do połączenia składników.
4. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz