Jajecznica z awokado i rukolą - 1 porcja z Diety
Składniki:
Jaja kurze całe - 3 sztuki (150g)
Awokado - 2/3 sztuki (80g)
Bazylia, świeża - 3 i 1/3 garści (10g)
Olej kokosowy - 1/2 łyżki (5ml)
Pieprz czarny - 1 szczypta (1g)
Rukola - 1 garść (20g)
Sól Himalajska Sante 350g - 1/5 łyżeczki (1g)
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać olej, wbić jajka i delikatnie wymieszać. Dodać sól i pieprz. Gdy jaja zaczną sie ścinać, dodać
pokrojone w kostkę awokado i smażyć jeszcze przez chwilę. Do gotowej jajecznicy dodać rukolę i listki bazylii. Całość
wymieszać i przełożyć jajecznicę na talerz.
Jajecznica z awokado i rukolą (E: 400kcal, B o.: 21.29g, T: 31.95g, W o.: 8.45g)
Twój Dietetyk
Przepis pochodzi z Diety którą można zamówić w specjalnej cenie dla czytelników Bloga
3 miesiące opieki dietetyka to tylko 149zł !!!
Przy zamówieniu podczas kontaktu z dietetykiem podaj kod rabatowy WOJTSTYL
>>>Więcej informacji i możliwość kontaktu tutaj<<<<
Komentarze
Prześlij komentarz