Naleśniki pszenne z twarożkiem, masłem orzechowym i bananem
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 321 kcal
Białko: 17 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 37 g
SKŁADNIKI:
Mąka pszenna - 2 łyżki (30 g)
Mleko 2% - 0,3 szklanki (65 g)
Olej rzepakowy - 0,5 łyżeczki (1 g)
Ser twarogowy półtłusty - 2,5 plastra (65 g)
Jogurt naturalny 2% - 1 łyżka (25 g)
Banan - (40 g)
Masło orzechowe - 0,5 łyżeczki (7 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Mleko i mąkę wymieszaj na gładką masę. Umaż
naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni wysmarowanej
olejem.
2. Twaróg rozgnieć widelcem i wymieszaj z jogurtem i
masłem orzechowym.
3. Banana pokrój w kostkę.
4. Na naleśnik wyłóż twarożek i owoce, zwiń
Komentarze
Prześlij komentarz