Składniki:
- 200g mrożonego szpinaku
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mąki owsianej
- 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Rozmrozić szpinak i odsączyć z nadmiaru wody.
- W dużej misce wymieszać jajka, mąki, proszek do pieczenia, jogurt, oliwę, sól i pieprz.
- Dodać rozmrożony szpinak i dokładnie wymieszać.
- Przelać masę do natłuszczonej formy i piec w 180°C przez ok. 30-35 minut.
Smacznego!
Trudno określić dokładną liczbę kalorii w jednym kawałku ciasta szpinakowego, ponieważ zależy to od kilku czynników, takich jak wielkość porcji, proporcje składników i metoda pieczenia.
Przybliżona wartość kaloryczna jednej porcji (1/8 całego ciasta) może wynosić około 200-250 kcal. Zawsze warto jednak zachować umiar w spożywaniu słodkich i tłustych potraw, a w diecie stawiać na zdrowe, pełnowartościowe produkty.
Chcesz osiągnąć swoje cele żywieniowe bez wydawania fortuny na jedzenie? Sprawdź naszą łatwą i tanią DIETA ! Kliknij w link i zacznij swoją transformację już dzisiaj
Komentarze
Prześlij komentarz