Fit muffiny dla kobiet odchudzających się
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1/2 szklanki ksylitolu lub stewii
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 jajko
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 1/4 szklanki oleju roślinnego
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- 1/2 szklanki pokrojonych jabłek lub gruszek
Instrukcja:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i wyłóż papierem do pieczenia muffinowe foremki.
- W dużej misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, ksylitol lub stewię, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
- W osobnej misce wymieszaj jajko, jogurt naturalny, mleko roślinne, olej roślinny i ekstrakt z wanilii.
- Połącz mokre składniki z suchymi i dokładnie wymieszaj, nie mieszaj za długo.
- Dodaj pokrojone jabłka lub gruszki i wymieszaj jeszcze raz.
- Nakładaj ciasto do foremek muffinowych do 3/4 wysokości.
- Piecz muffiny przez 20-25 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta wyjdzie suchy.
- Po upieczeniu wyjmij muffiny z piekarnika i pozwól im ostygnąć przed podaniem.
Smacznego! Te fit muffiny są pełne błonnika i składników odżywczych, dzięki czemu są idealne dla kobiet odchudzających się. Możesz je jeść jako zdrowe śniadanie lub przekąskę między posiłkami.
Chcesz osiągnąć swoje cele żywieniowe bez wydawania fortuny na jedzenie?
Sprawdź naszą łatwą i tanią dietę! Kliknij w link i zacznij swoją transformację już dzisiaj
Komentarze
Prześlij komentarz