sobota, 14 marca 2015

Danie z kaszą jaglaną i rybą

Ciekawa inspiracja która powstała przez przypadek na danie z kaszą jaglaną warzywami na patelnie rybą duszoną z białą cebulką wraz z czerwoną porem i szpinakiem w sosie pomidorowym gdzie królowały koperek i sok z cytryny wyszło wyśmienicie, dużo wspaniałych smaków

Przepis :

Dusimy białą i czerwoną cebulę z porem do miękkości w przyprawach - pieprz, sól, papryka, curry w tym samym czasie gotujemy kasze jaglaną np. w woreczkach
Na oddzielnej patelni z odrobiną oliwy smażymy warzywa
Dużo wcześniej przygotowałem rybę która czekała w przyprawach: koperku papryce skropiona sokiem z cytryny
Do podduszonej cebuli wrzucamy rozdrobnioną rybę
Następnie dajemy szpinak koperek suszony bądź zielony i jeszcze odrobina soku z cytryny i sos pomidorowy lub podlewamy wodą i około 3 łyżki koncentratu pomidorowego z sosem pomidorowym smakuje zdecydowanie lepiej - przepis na sos znajdziecie tutaj ...
Dusimy całość kilka minut woda musi odparować, całość ma mieć gęstą konsystencję

Wykładamy na talerz osobno warzywa na patelnię a na kaszę jaglaną wykładamy naszą cebulkę z porem szpinakiem i rybą
 Przyprawy:

  • koperek
  • papryka czerwona 
  • pieprz i sól
  • pieprz ziołowy 
  • curry 
  • sok z cytryny 
  • pietruszka zielona

Smacznego...







Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej