WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 538 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcz: 31 g
Węglowodany: 48 g
SKŁADNIKI:
Mąka pełnoziarnista - 0,5 szklanki (60 g)
Jaja - (14 g)
Oliwa z oliwek - 2 łyżki (14 g)
Woda mineralna - 0,5 szklanki (80 g)
Masło orzechowe - 1,5 łyżki (25 g)
Gruszka / Jabłko - 1 mała sztuka (110 g)
Kakao lub odżywka o smaku czekoladowym do kupienia tutaj...
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowanie ciasta:
1. Mąkę, wodę, jaja plus miarka kako lub odżywka o smaku czekoladowym wymieszaj ze sobą do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie odstaw na kilka minut.
2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i rozsmaruj po całej powierzchni.
3. Ciasto przemieszaj, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
4. Na patelnię wylej cienką warstwę ciasta, dokładnie rozprowadź po dostępnej powierzchni.
5. Smaż z obu stron do uzyskania złocistego koloru
Przygotowanie nadzienia:
1. Jabłko / Gruszkę umyj i pokrój w drobną kostkę.Przygotowanie naleśników:
1. Przygotowane naleśniki posmaruj masłem orzechowym.
2. Wyłóż pokrojone jabłko / Gruszkę
3. Złóż naleśniki w ćwiartki.