SKŁADNIKI:
Umyte i obrane warzywa (marchewka , szpinak ,brokuł , fasolka szparagowa) ugotowałem na parze do miękkości.
Rybę skropiłam oliwą i sokiem z cytryny i wstawiłam do piecyka . Piekłam 15 minut w 180 stopniach C. Jeśli chcecie, by łosoś był bardziej soczysty , możecie go przed pieczeniem owinąć folia aluminiową (wersja mniej zdrowa). Przed podaniem skropiłem warzywa oliwą i dodałam nieco różnych ziół (bazylia , tymianek).
- marchewka
- szpinak
- brokuł
- fasolka szparagowa
- papryka czerwona, żółta
- można, nie koniecznie dodać podduszony szpinak
- łosoś
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- zioła (bazylia , tymianek)
Umyte i obrane warzywa (marchewka , szpinak ,brokuł , fasolka szparagowa) ugotowałem na parze do miękkości.
Rybę skropiłam oliwą i sokiem z cytryny i wstawiłam do piecyka . Piekłam 15 minut w 180 stopniach C. Jeśli chcecie, by łosoś był bardziej soczysty , możecie go przed pieczeniem owinąć folia aluminiową (wersja mniej zdrowa). Przed podaniem skropiłem warzywa oliwą i dodałam nieco różnych ziół (bazylia , tymianek).