Wartości odżywcze:
- Energia: 632 kcal
- Białko: 26 g
- Tłuszcz: 30 g
- Węglowodany: 65 g
Składniki:
- Płatki owsiane - 5 łyżek (50 g)
- Jaja - 3 małe (120 g)
- Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (12 g)
- Gruszka - 1 sztuka
- Banan - 1 średnia sztuka (150 g)
- Jogurt naturalny 2% - 0,25 szklanki (60 g)
Sposób przygotowania:
1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę.
3. Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi oraz jogurtem naturalnym.
4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
5. Ciasto smaż na rozgrzanej oliwie z oliwek pod przykryciem.
6. Omlet podawaj posmarowany jogurtem naturalnym, z pokrojoną gruszką i bananem
Na skróty:
- Strona główna
- Jak zrzuciłem 35kg
- przepisy na instagramie
- Suplementy Diety
- Dieta i treningi dla Pań
- Dieta i treningi dla mężczyzn
- Przepisy na Facebooku @wojtigotuje