Składniki:
- Płatki owsiane - 3 łyżki (25 g)
- Mąka pełnoziarnista - 0,25 szklanki (35 g)
- Jaja - 3 średnie (140 g)
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki (14 g)
- Jogurt naturalny 2% - 1,5 łyżki (40 g)
- Masło orzechowe- ok 2,5 łyżki (25 g)
- Brzoskwinie - 2 małe sztuki
Sposób przygotowania:
1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę.
3. Do przygotowanych płatków owsianych dodaj mąkę żytnią i wymieszaj z żółtkami oraz jogurtem.
4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
6. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem.
7. Omlet podawaj posmarowany masłem orzechowym z pokrojoną w plasterki brzoskwinią
8. Polej sosem jagodowym
Sos:
1 miarka Berry Boost do kupienia tutaj...
jogurt naturalny 5 łyżek
Kod:Wojtigotuje15 daje wam 15% rabatu na produkty z Naturalmojo