Kanapka z tofu, pomidorem i rukolą
Wartości odżywcze:
- Energia: 365 kcal
- Białko: 17 g
- Tłuszcz: 12 g
- Węglowodany: 45 g
Składniki:
- Pomidor - 1 mała sztuka (65 g)
- Tofu - 2 porcje (100 g)
- Oliwa z oliwek - 1 łyżka (6 g)
- Czosnek - 1 ząbek (4 g)
- Oregano - 1 szczypta (1 g)
- Rukola - 0,25 garści (6 g)
- Chleb graham - 3 małe kromki (90 g)
Sposób przygotowania:
1. Tofu i pomidora pokrój na plasterki, czosnek drobno posiekaj.2. Czosnek wymieszaj dokładnie z oliwą z oliwek i oregano.
3. Pieczywo skrop przygotowanym sosem. Połóż plastry tofu, pomidora i rukolę.
Kanapka z ogórkiem i pastą fasolowo-czosnkową
Wartości odżywcze:
- Energia: 365 kcal
- Białko: 17 g
- Tłuszcz: 8 g
- Węglowodany: 48 g
Składniki:
- Chleb graham - 2 małe kromki (50 g)
- Oliwa z oliwek - 1,5 łyżeczki (6 g)
- Fasola biała (nasiona suche) - 0,25 szklanki (50 g)
- Czosnek - 1 ząbek (3 g)
- Majeranek - 3 szczypty (2 g)
- Ogórek - 0,25 sztuki (35 g)
Sposób przygotowania:
1. Blenduj fasolę, czosnek, majeranek i oliwę.2. Rozsmaruj pastę na chlebie i dodaj ogórek.
Tagi : kanapki fit, kanapki, pomysł na śniadanie, kanapeczki, przepisy na kanapki, przepis na fit kanapki
Komentarze
Prześlij komentarz