Zupa krem z czerwonej soczewicy
Wartości odżywcze:
- Energia: 365 kcal
- Białko: 19 g
- Tłuszcz: 7 g
- Węglowodany: 49 g
Składniki:
- Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (60 g)
- Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g)
- Pomidor - 1 duża sztuka (210 g)
- Cebula - 0,75 sztuki (65 g)
- Marchew - 1 mała sztuka (75 g)
- Czosnek - 1,5 ząbka (7 g)
- Papryka czerwona (w proszku) - 2 szczypty (1 g)
- Natka pietruszki - 1,5 łyżeczki (7 g)
Sposób przygotowania:
1. Soczewicę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Marchew umyj, obierz i pokrój na plasterki.
3. Cebulę umyj, obierz i pokrój w kostkę.
4. Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plastry, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
5. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli i czosnku.
6. Warzywa zalej wodą lub bulionem warzywnym i dodaj ugotowaną soczewicę.
7. Całość przypraw do smaku i zmiksuj.
8. Udekoruj natką pietruszki.
Najnowsze wpisy na drugim Blogu
- Czy warto zażywać suplementy diety?
- Na co warto zwrócić uwagę wybierając buty do biegania?
- Naturalne spalacze tłuszczu w Twojej diecie
- Orbitrek na odchudzanie minus 13kg
Komentarze
Prześlij komentarz