Sałatka z soczewicą, awokado i suszonymi pomidorami
WARTOŚCI ODŻYWCZE:Energia: 364 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcz: 8 g
Węglowodany: 52 g
SKŁADNIKI:
Awokado - 0,25 sztuki (45 g)
Cytryna - 0,5 plastra (4 g)
Ogórek kiszony - 1 sztuka (55 g)
Pomidory suszone - 1 garść (25 g)
Sałata maślana - 1,5 liścia (14 g)
Soczewica czerwona - 0,25 szklanki (40 g)
Chleb graham - 1 średnia kromka (30 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Awokado, kiszonego ogórka i suszone pomidory pokrój w kostkę.
3. Sałatę opłucz, porwij w palcach, zmieszaj z awokado, ogórkiem i pomidorami.
4. Oliwę zmieszaj z sokiem z cytryny.
5. Sałatkę polej przygotowanym dressingiem, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Komentarze
Prześlij komentarz