Sałatka z kuskusem, mozzarellą, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 523 kcalBiałko: 29 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 59 g
SKŁADNIKI:
Kasza kuskus - 0,75 woreczka (70 g)Ser mozzarella - 2,25 porcji (65 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (7 g)
Szpinak (świeży) - 2,5 garści (50 g)
Pomidorki koktajlowe - 6 sztuk (120 g)
Czosnek - 1,5 ząbka (6 g)
Ocet balsamiczny - 0,5 łyżeczki (2 g)
Zioła prowansalskie - 3 szczypty (2 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kuskus zalej wrzątkiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Dodaj do niego wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj.
3. Pomidory przekrój na połówki, mozzarellę pokrój w kostkę.
4. Do przygotowanego kuskusu dodaj liście szpinaku, mozzarellę oraz pomidory.
5. W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
6. Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
Naprawdę śietnie napisane. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń