Kanapki z ziołową pastą twarożkową, orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 523 kcalBiałko: 34 g
Tłuszcz: 7 g
Węglowodany: 80 g
SKŁADNIKI:
Chleb graham - 3 duże kromki (120 g)Orzechy włoskie - 0,25 garści (9 g)
Pomidory suszone - 1,5 garści (45 g)
Ser twarogowy chudy - 2,25 plastra (70 g)
Koper ogrodowy - 0,75 pęczka (13 g)
Jogurt naturalny 2% - 1 łyżka (23 g)
Cebula - 0,25 sztuki (16 g)
Sałata maślana - 2,5 liścia (24 g)
Zioła prowansalskie - 6 szczypt (5 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowanie pasty twarożkowej:1. Cebulę oraz pokrój w drobną kostkę.
2. Zmieszaj ze sobą twaróg, jogurt naturalny, cebulę, posiekane orzechy włoskie, koperek, suszone pomidory, zioła
prowansalskie oraz sól i pieprz.
Przygotowanie kanapek:
1. Na pieczywie ułóż liście sałaty, a następnie posmaruj przygotowaną pastą.
2. Całość udekoruj odrobiną posiekanego koperku.
Komentarze
Prześlij komentarz