Makaron z kurczakiem, rukolą i pomidorkami koktajlowymi
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 625 kcalBiałko: 40 g
Tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 53 g
SKŁADNIKI:
Filet z piersi kurczaka - 1 porcja (100 g)Makaron pełnoziarnisty - 0,75 szklanki (60 g)
Oliwa z oliwek - 1,5 łyżki (13 g)
Rukola - 1 garść (18 g)
Słonecznik - 1 łyżka (9 g)
Ser parmezan - 0,25 porcji (9 g)
Orzechy nerkowca - 0,25 garści (9 g)
Pomidorki koktajlowe - 3,75 sztuki (70 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z kurczakiem i warzywami.
4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.
Komentarze
Prześlij komentarz