Kanapka z pomidorem i pastą oliwkowo-słonecznikową
Wartości odżywcze:
- Energia: 464 kcal
- Węglowodany: 56 g
- Tłuszcz: 19 g
- Białko: 15 g
Składniki:
- Pomidor - 1 mała sztuka (80 g)
- Oliwki zielone - 1 garść (30 g)
- Słonecznik - 1,5 łyżki (16 g)
- Czosnek - 1 ząbek (4 g)
- Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g)
- Natka pietruszki - 1,5 łyżeczki (8 g)
- Chili - 2 szczypty (1 g)
- Chleb graham - 3 duże kromki (110 g)
Sposób przygotowania:
1. Oliwki odsącz z zalewy, czosnek i natkę pietruszki posiekaj.
2. Zblenduj oliwki, słonecznik, natkę pietruszki, chili i oliwę z oliwek.
3. Rozsmaruj pastę na chlebie, dodaj pomidor.
Komentarze
Prześlij komentarz