Bułka grahamka /chleb– 1 szt. (60 g) Pasta z czerwonej soczewicy i czarnuszki – 80 g Sałatka: – orzechy włoskie – 1 łyżka (15 g) – rukola – 1 garść (25 g) – roszponka – 1 garść (25 g) Pasta: – ugotowana czerwona soczewica – 1 szkl. – ugotowana na parze (lub razem z soczewicą, ale w całości) mała cebula – 1 szt. – czarnuszka – 1 łyżeczka – posiekane pestki słonecznika – 1 łyżka – skórka otarta z połowy cytryny – przyprawy: szczypta pieprzu, szczypta imbiru, szczypta papryki słodkiej, łyżka posiekanej kolendry Zmiksować składniki na pastę, doprawić. P.S w mojej wersji wylądowała ...
„Witaj na blogu Wojti Gotuje! Znajdziesz tu zdrowe przepisy dla zapracowanych, które pomogą Ci schudnąć i cieszyć się pysznymi posiłkami. Oferujemy szybkie i łatwe do przygotowania fit przepisy na śniadania, obiady, kolacje oraz zdrowe przekąski. Odkryj moc przypraw i naucz się gotować zdrowo bez poświęcania dużo czasu!”