Zapraszam do śledzenia mnie na Instagramie tutaj
Wartości odżywcze:
- Energia: 610 kcal
- Białko: 32 g
- Tłuszcz: 29 g
- Węglowodany: 54 g
Składniki:
- Płatki owsiane - 7 łyżek (65 g)
- Jaja - 4 małe (160 g)
- Oliwa z oliwek - 1 łyżka (8 g)
- Papryka czerwona - 1,5 dużej sztuki (250 g)
- Pieczarki - 1,75 garści (100 g)
- Szczypiorek - 0,5 pęczka (16 g)
Sposób przygotowania:
1. Pieczarki i paprykę umyj, obierz i pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek.2. Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij na sztywną pianę.
3. Żółtka zmieszaj z płatkami owsianymi.
4. Uzyskaną masę zmieszaj z ubitymi białkami oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.
5. Dopraw solą oraz pieprzem, całość wylej na paprykę i pieczarki.
6. Smaż do uzyskania złocistego koloru.