Tofu z kaszą gryczaną, mieszanką warzyw meksykańskich i sezamem
Wartości odżywcze:
- Energia: 697 kcal
- Białko: 37 g
- Tłuszcz: 25 g
- Węglowodany: 72 g
Składniki:
- Kasza gryczana - 0,75 woreczka (60 g) - u mnie kasza jaglana
- Tofu - 2,75 porcji (140 g)
- Mieszanka warzyw "meksykańska" - 3,25 porcji (300 g)
- Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (3 g)
- Sezam - 1 łyżka (7 g)
Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Warzywa podduś na pozostałej ilości oliwy. Pod koniec duszenia dodaj tofu, całość podgrzewaj jeszcze przez kilka chwil, dopraw pieprzem.
4. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami.
5. Wymieszaj kaszę z tofu i warzywami, posyp sezamem.
Przepis pochodzi z mojej diety wegetariańskiej którą dla mnie rozpisują specjaliści wraz z treningiem szczegóły tutaj