wtorek, 6 czerwca 2017

Kaszotto z kurczakiem, burakiem i cebulą


  • Energetyczność posiłku: 827,59 kcal #wojti_gotuje 🔍
  • Białko: 52,76 g
  • Tłuszcz: 27,14 g
  • Węglowodany: 74,80 g

Składniki:

  • Filet z piersi kurczaka - 1,75 porcji (170 g)
  • Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (21 g)
  • Kasza gryczana - 1 woreczek (95 g)
  • Burak - 1 duża sztuka (140 g)
  • Natka pietruszki - 2,5 łyżki (25 g)
  • Cebula - 0,5 sztuki (40 g)
  • Boćwina - 0,75 sztuki (25 g)

Sposób przygotowania:

1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
3. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do kurczaka.
4. Dodaj ulubione przyprawy.
5. Duś 5-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
6. Dodaj świeżą botwinę.
7. Dodaj kaszę. Wymieszaj. Całość posyp świeżą pietruszką.
#wojti_gotuje 🔍


Szukaj na tym blogu

35 kilo mniej