piątek, 7 lipca 2017

Makaron z kurczakiem, bazylią i pomidorkami koktajlowym


WARTOŚCI ODŻYWCZE:

Energetyczność posiłku: 827,59 kcal

Białko: 53,35 g
Tłuszcz: 33,34 g
Węglowodany: 69,12 g

SKŁADNIKI:

Filet z piersi kurczaka - 1,5 porcji (140 g)
Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (85 g)
Oliwa z oliwek - 2,5 łyżki (18 g)
Bazylia (świeże liście) - 1,25 garści (24 g)
Dynia pestki - 2,5 łyżeczki (12 g)
Ser parmezan - 0,5 porcji (12 g)
Orzechy włoskie - 0,5 garści (12 g)
Pomidorki koktajlowe - 5 sztuk (95 g)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
2. Filet z kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z kurczakiem i warzywami.
4. Posyp orzechami, pestkami i parmezanem.

Na skróty