Kotleciki z tofu i brokuła z ryżem parboiled i sałatką z papryki
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 871 kcalBiałko: 34 g
Tłuszcz: 21 g
Węglowodany: 133 g
SKŁADNIKI:
Ryż parboiled - 1,25 woreczka (120 g)Tofu - 2,25 porcji (110 g)
Płatki owsiane - 3,5 łyżki (35 g)
Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (4 g)
Papryka czerwona - 0,5 dużej sztuki (90 g)
Brokuły - 0,25 sztuki (140 g)
Czosnek - 2 ząbki (9 g)
Natka pietruszki - 1,5 łyżki (17 g)
Sałata maślana - 3 liście (25 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ryż ugotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.2. Brokuła umyj, podziel na różyczki, gotuj w osolonej wodzie do miękkości.
3. Tofu zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
4. Płatki owsiane zalej wrzątkiem, poczekaj aż zmiękną.
5. W miseczce rozgnieć widelcem brokuła i tofu, zmieszaj z płatkami owsianymi, rozgniecionym czosnkiem, dopraw
solą i pieprzem.
6. Z powstałej masy formuj kotleciki, piecz w temp. 200 stopni przez około 20 minut.
7. Sałatę opłucz, porwij w palcach, paprykę umyj, pokrój natkę pietruszki opłucz, posiekaj.
8. Zmieszaj sałatę z papryką i pietruszką, dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą.
9. Gotowe kotleciki podawaj z ryżem parboiled i sałatką z papryki.
Komentarze
Prześlij komentarz